تصویری از یک مرد با لباس قرمز که ماسک دارد و دست خود را به نشانه ایست روبروی خود قرار دارد

علائم جدید امیکرون (علائم کرونا امیکرون در کودکان)

اشتراک گذاری: لگوی پیام رسان تلگرام لگوی پیام رسان واتساپ لگوی شبکه اجتماعی توئیتر لگوی شبکه اجتماعی فیسبوک لگوی شبکه اجتماعی pinterest لگوی شبکه اجتماعی لینکدین

منبع انتشار : دپارتمان علمی گروه پاتوبیولوژی رهسا

علائم امیکرون در کودکان شامل خارش گلو، سرفه خشک و مداوم، خستگی شدید و بی حالی، درد...

 رونمایی از چهره واقعی امیکرون

چهره واقعی امیکرون، بیش از گذشته مشخص شده و تصورات اولیه درباره ساده‌ بودن این سویه و کم‌خطربودن آن در حال رخت‌بربستن است. جدیدترین مطالعات نشان می‌دهد که این سویه با ویژگی عبور از سیستم ایمنی می‌تواند افراد را در فاصله زمانی کوتاه‌مدت حتی یک ماه دوباره گرفتار کرونا کند. امیکرون با نشانه‌های سرماخوردگی ساده شایع شد. پزشکان و متخصصان ویروس‌شناس در ابتدا آن را در گروه یک بیماری ویروسی معمولی قرار دادند که به‌راحتی کنترل می‌شود و شدت‌ آن کم است اما پس از شیوع گسترده این ویروس، چهره واقعی امیکرون در حال رونمایی است، تا جایی که همین سویه ساده و کم‌خطر هر روز رکورد جدیدی در فوت و ابتلا ثبت می‌کند.

شیوع این بیماری در ایران هم قابل توجه است، به‌ طوری که در کمتر از دو هفته، شمار بیماران جدید ۳۰ برابر شده و اکنون به بالای ۳۰ هزار نفر در روز رسیده است، آن هم در شرایطی که گفته می‌شد کرونای امیکرون نشانه‌هایی مانند سرفه‌، سردرد و آبریزش بینی، بدن‌درد یا ضعف و بی‌اشتهایی مشابه آنفلوآنزا و سرماخوردگی دارد و بر خلاف سویه‌های قبلی از جمله دلتا درگیری کمتری برای ریه ایجاد می‌کند. حالا اما تجربه بیماران و تأکید متخصصان و پزشکان حاکی از آن است که کرونای امیکرون به اندازه سویه‌های قبلی می‌تواند منجر به التهابات ریوی شود و این مسئله در واکسن‌نزده‌ها حادتر است.

 

علائم جدید امیکرون چیست؟

در کنار علائمی که از قبل برای ابتلا به کووید۱۹ مطرح می‌شد، متخصصان می گویند که سویه امیکرون باعث بروز علائم منحصر به فرد دیگری در افراد شده است. این علائم شامل خارش گلو، سرفه خشک و مداوم، خستگی شدید و بی حالی، درد عضلانی و اختلال هوشیاری می‌باشد. هم چنین سویه امیکرون ویروس کرونا باعث بروز مشکلات گوارشی نیز می‌شود. نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که بعضی از افراد مبتلا به سویه امیکرون حداقل یکی از مشکلات مربوط به سیستم گوارش را تجربه می‌کنند که شامل اسهال، حالت تهوع، دل درد، از دست دادن اشتها می‌باشد.

 

امیکرون و سیستم ایمنی بدن

از دیگر ویژگی‌های سویه جدید کرونا فرار آن از سیستم ایمنی بدن است و به همین دلیل افرادی هم که واکسن زده‌ باشند، دوباره به این ویروس مبتلا می‌شوند اما شدت ابتلا و خطر بیماری در افراد واکسینه کمتر از واکسن‌ نزده‌ها است. متخصصان این موضوع را اعلام کرده‌اند که همین ویژگی فرار از سیستم ایمنی درباره امیکرون منجر شده تا فرد حتی در فاصله کوتاه پس از بهبودی دوباره کرونا بگیرد. در گذشته فاصله ابتلا به کرونا پس از بهبودی به‌ دلیل ایجاد آنتی‌بادی نزدیک به شش ماه عنوان می‌شد، اما حالا این فاصله زمانی دیگر مطرح نیست. اگر آنتی‌بادی در بدن فرد قوی‌تر باشد، ابتلای مجدد خفیف‌تر خواهد بود و اگر آنتی‌بادی شکل نگرفته یا فرد واکسن نزده باشد، این ابتلا شدیدتر خواهد بود. به همین دلیل افرادی که در پیک اخیر و حتی یک ماه پیش هم مبتلا به کرونا شده‌اند، اکنون در خطر ابتلای دوباره قرار دارند اما واکسینه‌ها کمتر به نوع حاد بیماری مبتلا می‌شوند.

 

 

حتما بخوانید : کرونای امیکرون چیست؟

 

امیکرون سرماخوردگی نیست

امیکرون را با نشانه‌هایی مانند سردرد، گلودرد، بدن درد و ... می‌شناسند که مدت زمان زیادی هم ماندگاری ندارد و مبتلا به ‌سرعت بهبود پیدا می‌کند اما آن طور که شواهد نشان می دهد این بیماری در طول زمان شدت می‌گیرد و حتی در مواردی فرد با این که نشانه‌های سرماخوردگی را دارد اما به‌تدریج با علائمی مانند آن چه در سویه های دیگر کرونا دیده می‌شد یعنی درگیری ریه به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کند. اشتباه است که امیکرون را یک سرماخوردگی بدانیم، چرا که اکنون شدت ابتلا به سرماخوردگی معمولی با توجه به شست‌وشوی بیشتر دست از سوی مردم و پوشش ماسک کمتر شده و ۸۰ تا ۹۰ درصد این موارد کرونای امیکرون است که درگیری ریه هم در برخی بیماران دیده می شود. هم‌اکنون به هیچ عنوان نباید امیکرون را دست‌ کم گرفت و با زدن ماسک، رعایت کردن فاصله اجتماعی و سایر پروتکل های بهداشتی اعلام شده از شیوع هرچه بیشتر امیکرون جلوگیری کنیم.

 

تصویری از یک زن که به کرونا مبتلا شده و دارد صرفه میکند

 

امیکرون تهدیدی برای کودکان

در پیک‌های قبلی از جمله دلتا درصد ابتلای کودکان کمتر از یک تا دو درصد مبتلایان بود اما حالا در سویه امیکرون کودکان بخش زیادی از موارد ابتلا را به‌ خود اختصاص داده‌اند. با افزایش موارد ابتلا در این گروه‌ سنی، عوارض شایع‌تری هم به‌ وجود خواهد آمد. در پیک‌های قبلی نگران‌کننده‌ترین این عوارض درگیری چند ارگان به‌ طور هم زمان بود که منجر به نارسایی و خطرات جدی می‌شد. در گذشته درگیری ریه، قلب، مفاصل، پوست در بزرگسالانی که به کرونا مبتلا می‌شدند وجود داشت. درباره امیکرون با افزایش موارد بیماری می‌توان انتظار چنین عوارضی را دوباره داشت. البته هم‌اکنون در کودکان هنوز عوارض جدی وجود ندارد اما این به معنی مواجه‌ نشدن با آن نیست و با شیوع گسترده می‌تواند به چنین عوارضی در این گروه سنی هم ختم شود. آبریزش بینی، گلودرد، سردرد، گرفتگی صدا، سرفه، تب، بی حالی و لرز، گاهی علائم گوارشی مثل اسهال، استفراغ از جمله علائم امیکرون در کودکان است.  با توجه به افزایش ابتلا و بستری ناشی از امیکرون در کودکان متخصصان توصیه می کنند خانواده ها جهت تزریق واکسن به کودکان به ترتیب اولویت سنی به خانه های بهداشت و مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

 

تصویری از یک کودک که در آغوش مادر خود است و ماسک دارد

 

 

حتما بخوانید : معرفی و کاربرد آزمایش D-Dimer

 

تفاوت امیکرون با سویه قبلی کرونا

تفاوت امیکرون با سویه قبلی کرونا در این است که بیشترین درگیری را در قسمت‌های فوقانی دستگاه تنفسی به‌ وجود می‌آورد. به همین دلیل نشانه‌هایی که ایجاد می‌کند به‌ صورت سرفه‌های مزاحم، سردرد و آبریزش زیاد بینی، درد بدنی است و اختلال در اکسیژن‌رسانی کمتر است اما این که امیکرون هیچ خطری برای ریه ندارد، درست نیست. در تمام دنیا مرگ‌های زیادی ناشی از ابتلا به امیکرون گزارش می‌شود که شایع‌ترین آن درگیری ریه و عفونت‌های ثانویه است. به همین دلیل باید به خانواده‌ها هشدار داد که امیکرون را مانند دلتا جدی بگیرند؛ چرا که کودکان در معرض آسیب شدید قرار دارند. هم اکنون آمار رسمی درباره مرگ کودکان وجود ندارد اما قطعا با افزایش موارد بستری این مسئله در کودکانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، خطرناک‌ تر خواهد بود.

 

 

حتما بخوانید : تفسیر جواب آزمایش PCR کرونا

 

واکسن‌های‌ کرونا و امیکرون

بروز جهش‌های جدید در ویروس امیکرون نیز باعث کاهش پاسخ ایمنی به واکسن ها شده است. در مطالعه‌ای کاهش قابل ‌توجه در تاثیرگذاری واکسن در برابر امیکرون نسبت به دلتا مشاهده شده است. با تزریق دز سوم می توانیم تاثیرگذاری را تا حد بسیار زیادی بالا ببریم. تحقیقات دیگر هم نشان دادند که تزریق دز بوستر می‌تواند سطح ایمنی را دوباره به خوبی تقویت کند و به میزان مناسب برگرداند. شاید به همین علت باشد که با وجود جهش‌های جدید مانند امیکرون، افراد واکسینه هنوز هم در برابر بیماری پاسخ بهتری می دهند و دچار بیماری شدید یا بستری نمی‌شوند.

 

تصویری از دست یک دکتر که ویال واکسن و آمپول دارد

 

سخن پایانی

واکسیناسیون ریسک بیماری شدید، بستری و مرگ ناشی از کووید۱۹ را کم می‌کند. واکسیناسیون در حال حاضر بهترین راه برای محافظت از افراد و کاهش اثرات کووید۱۹ بر جامعه است. استفاده از ماسک، حفظ فاصله گذاری اجتماعی و شستن مرتب دست‌ها از اصلی‌ترین شیوه نامه‌های بهداشتی محسوب می‌شود. هم چنین برای قطع زنجیره بیماری، شناسایی افراد مبتلا و قرنطینه آن‌ها ضروری است.

 

نمونه گیری در منزا با گروه پاتوبیولوژی رهسا

 

 

مطالب بخش مقاله و انتشارات سایت گروه پاتوبیولوژی رهسا تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد

  

✅ با ما در مسیر سلامتی گام بردارید 

 

برای دانلود این مقاله کلیک کنید