تصویری از دست یک عروس و داماد در دست هم به همراه حلقه ازدواج

آزمایش های قبل از ازدواج

اشتراک گذاری: لگوی پیام رسان تلگرام لگوی پیام رسان واتساپ لگوی شبکه اجتماعی توئیتر لگوی شبکه اجتماعی فیسبوک لگوی شبکه اجتماعی pinterest لگوی شبکه اجتماعی لینکدین

منبع انتشار : دپارتمان علمی گروه پاتوبیولوژی رهسا

برای انجام آزمایش های قبل از ازدواج نیازی به ناشتا بودن هست؟خیر...

اگر تصمیم گرفته اید که با یکدیگر ازدواج موفق کنید در این صورت باید آزمایش ها و فعالیت های زمینه ای را انجام دهید تا در مورد سلامت خود و همسرتان مطمئن شوید. این آزمایش ها به شما نشان می دهد که شما و شریک زندگی تان چه مشکلاتی دارید و اگر با یکدیگر ازدواج کنید ممکن است فرزندتان به بیماری خاصی مبتلا شود یا خیر. هم چنین قبل از عقد آزمایش هایی در زمینه اعتیاد از شما گرفته می شود تا طرفین از سلامت یکدیگر در مورد مصرف مواد مخدر مطمئن شوند. آزمایش های قبل از ازدواج از مواردی هستند که اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست. این آزمایشات با هدف جلوگیری از ایجاد مشکلات مختلف در آینده انجام می شوند. در این مقاله کلیه آزمایش ها و مراحلی که قبل از عقد باید انجام شود، بیان شده است تا زوجینی که در شرف ازدواج هستند با آگاهی کامل این مراحل را طی کنند و آزمایش ها را به درستی انجام دهند. با ما همراه باشید.

زوجینی که می خواهند یک زندگی مشترک را آغاز کنند باید با اطمینان خاطر در این مسیر قدم بگذارند و به همین دلیل باید مراحل غربالگری قبل از ازدواج را انجام دهید تا با خیال راحت وارد زندگی مشترک شوید. آزمایش های قبل از ازدواج به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

  • در دسته اول با هدف مطلع شدن از وضعیت هر دو فرد نسبت به وجود تالاسمی، سیفلیس، هپاتیت ب و موارد دیگر، نمونه خون از فرد گرفته می شود تا آزمایش های لازم انجام گردد.
  • دومین آزمایشی که به هیچ عنوان نمی توان منکر اهمیت آن شد، آزمایش تشخیص اعتیاد در زن و مرد است. برای انجام این آزمایش، نمونه ادرار هر فرد لازم است.

 

آزمایش خون

قبل از ازدواج آزمایش خون گرفته می شود که در آن بیماری هایی مانند تالاسمی، هپاتیت B و هپاتیت C از طریق نمونه برداری از خون انجام می شود .با انجام این آزمایش می توانید از سلامتی همسرتان مطمئن شوید. در این آزمایش بررسی ایدز و دیگر بیماری ها جز واجبات نمی باشد، اما شما می توانید درخواست دهید تا در آزمایش خونتان بررسی شود.

  

حتما بخوانید : انواع هپاتیت 

آزمایش عدم اعتیاد

موضوع اعتیاد برای زنان و مردان بسیار اهمیت دارد زیرا اعتیاد باعث از هم پاشیده شدن یک زندگی می شود و مشکلات بسیاری برای خانواده به وجود می آورد. به همین دلیل قبل از عقد، زمانی که دختر و پسر قصد ازدواج دارند برای آن که اعتیاد زوجین را بسنجند از آن ها آزمایش ادرار می گیرند. نکته ای که زوجین باید در این مرحله در نظر بگیرند این است که نیازی نیست ناشتا باشند. برای این که جواب آزمایش ها اشتباه نشان داده نشود باید زوجین 72 ساعت قبل از انجام آزمایش از مصرف داروهایی مانند داروهای کدئین دار، مسکن هایی که مورفین دارند خودداری کنند و در صورتی که فرد داروی خاصی استفاده می کند باید به مسئول آزمایشگاه اطلاع دهد. در آزمایشی که برای اعتیاد گرفته می شود مصرف الکل، سیگار و قلیان نشان داده نمی شود.هم چنین خانم هایی که در زمان آزمایش پریود می شوند نگران این مسئله نباشند زیرا این موضوع مشکلی در نتیجه آزمایش ایجاد نمی کند.

 

حتما بخوانید : معرفی و خدمات آزمایشگاه ژنتیک غدیرخم

آزمایش بیماری سفلیس در مردان

یکی از آزمایشاتی که مختص آقایان می باشد سیفلیس نام دارد که یک نوع بیماری مقاربتی عفونی می باشد، نتیجه این آزمایش بسیار سریع و در همان روز مراجعه به آزمایشگاه داده می شود. این بیماری بر اثر نوعی از باکتری به نام ترپونیما پالیدوم به وجود می آید و در صورتی که فرد به این بیماری دچار شده باشد با یک تماس فیزیکی سریع به افراد دیگری سرایت می کند و قدرت سرایت بالایی دارد. انجام این آزمایش برای زنان ضرورتی ندارد و لازم نیست، اما می توانند به درخواست خودشان این آزمایش را برای بررسی سفلیس بدهند و خیالشان راحت شود، چون سنجش سلامتی خالی از لطف نمی باشد.

 

  

enlightenedحتما بخوانید : مشاوره ژنتیک چیست؟

تزریق واکسن کزاز برای خانم ها

زنان باید به فاصله ده سال واکسن کزاز را تزریق کنند و بهتر است قبل از عقد این واکسن زده شود تا از نوزادانی که بر اثر بیماری کزاز جان خود را از دست می دهند جلوگیری شود. اگر خانمی که قصد ازدواج دارد و قبلا واکسن کزاز را تزریق کرده و کمتر از ده سال از تزریق قبلی می گذرد نیازی به تزریق دوباره آن نمی باشد.

 

شرکت در کلاس های تنظیم خانواده

زوجین زمانی که قصد ازدواج دارند ضروری می باشد تا در کلاس های تنظیم خانواده قبل از ازدواج شرکت کنند .موضوعات مختلفی در این کلاس ها برگزار می شود که شامل: مسائل جنسی، آمار طلاق و ازدواج و غیره می باشد.علاوه بر این موارد در مورد روش هایی که برای حل شدن مشکلات زناشویی پس از ازدواج و هم چنین برای پیشگیری از بروز اختلافات خانوادگی راهکارهایی را بیان می کنند.

 

حتما بخوانید : سوالات رایج درباره آزمایشگاه 

مشاوره ژنتیک

شما می توانید آزمایش ژنتیک را انجام دهید و مطمئن شوید که فرزندی که در آینده به دنیا خواهد آمد دچار بیماری ها و اختلالات ارثی نباشد و رنج نبرد .آزمایش ژنتیک معمولا براساس نژاد و فرهنگ است. بسته به سابقه خانوادگی و اجداد زوجین و این که آیا باهم فامیل هستند یا خیر مشاوره ژنتیک در صورت نیاز آزمایش های مختلفی برای بررسی اختلالات ژنتیکی صورت می گیرد. در صورتی که زوجین با هم رابطه فامیلی داشته باشند و یا سابقه بیماری خاصی در خانواده هایشان وجود داشته باشد انجام بررسی ژنتیکی و مشورت با فرد متخصص الزامی است. در مشاوره ژنتیک پیشینه خانوادگی را در زن و مرد مورد بررسی قرار می دهند و ریسک ابتلا به بیماری های ژنتیک را برای زن و مرد توضیح می دهند تا برای فرزندآوری تصمیم درستی را بگیرند. جواب این آزمایش نسبت به آزمایشات دیگر کمی دیرتر آماده می شود. توجه داشته باشید انجام این آزمایشات اجباری نیست.

 

 

سوالات متداول

چرا آگاهی نسبت به تالاسمی دختر و پسر اهمیت دارد؟

در صورتی که دو فرد مبتلا به تالاسمی مینور به یکدیگر ازدواج کنند، احتمال این که فرزند آن ها به تالاسمی ماژور مبتلا شود بسیار بالاست. تالاسمی ماژور نوعی بیماری حاد محسوب می شود که قطعا مشکلات متفاوتی را به وجود خواهد آورد و درمان آن هزینه های بسیاری دارد. در صورتی که ازدواج فرد مبتلا به تالاسمی با یک فرد سالم، عواقب خاصی ندارد. از این رو هر دو فرد باید نسبت به سوابق بیماری های ژنتیکی و اهمیت آن در موضوع بچه دار شدن، آگاه باشند.

 

حتما بخوانید : اوتیسم چیست و چه علائمی دارد

چرا آزمایش ایدز، قبل از ازدواج اجباری نیست؟

این سوال برای بسیاری از افراد پیش می آید که چرا آزمایش ایدز، جزو آزمایش های پیش از ازدواج نیست. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که منفی بودن جواب آزمایش به صورت قطعی نشان دهنده مبتلا نبودن یک فرد به  HIV نیست و نباید به صورت قطعی با هدف تشخیص و درمان ایدز، تنها پیش از ازدواج آزمایش ایدز انجام داد، بلکه با توجه به دوره ای بودن این بیماری، با توجه به سبک زندگی هر فرد باید نسبت به انجام آزمایشات در بازه زمانی های متفاوت اقدام کرد. کسانی که فکر می کنند ممکن است به این بیماری مبتلا باشند و یا زوجین برای صحت مبتلا نبودن به بیماری ایدز به صورت داوطلبانه می توانند این آزمایش را انجام دهند.

حتما بخوانید : ایدز

برای انجام آزمایش های قبل از ازدواج نیازی به ناشتا بودن هست؟

خیر، برای انجام این آزمایشات نیازی به ناشتا بودن نیست.

 

آیا انجام آزمایش ژنتیک برای زوج های متاهل نیز ضروری است؟

بله، به علاوه افرادی که قصد ازدواج دارند، زوج های متاهلی که درحال برنامه ریزی برای داشتن فرزند هستند نیز می توانند مشاوره ژنتیک و آزمایش های غربالگری ژنتیکی را در نظر بگیرند. اگر آن ها ریسک دارا بودن فرزندی با یک بیماری شدید ژنتیکی را داشته باشند، باید در حین بارداری آزمایش های تکمیلی روی جنین و مادر انجام شود تا اطمینان حاصل شود که جنین سالم است.

 

 

برای اطلاع از شماره تماس، آدرس و ساعت کاری آزمایشگاه پاتوبیولوژی غدیرخم روی اسم آزمایشگاه کلیک کنید

برای اطلاع از شماره تماس، آدرس و ساعت کاری آزمایشگاه ژنتیک غدیرخم روی اسم آزمایشگاه کلیک کنید

برای اطلاع از شماره تماس، آدرس و ساعت کاری آزمایشگاه پاتوبیولوژی آزادگان روی اسم آزمایشگاه کلیک کنید

برای اطلاع از شماره تماس، آدرس و ساعت کاری آزمایشگاه پاتوبیولوژی طب الرضا روی اسم آزمایشگاه کلیک کنید

  

حتما بخوانید : آزمایش ژنتیک چیست؟ 

مطالب بخش مقاله و انتشارات سایت گروه پاتوبیولوژی رهسا تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد 

 

 با ما در مسیر سلامتی گام بردارید 

 

برای دانلود این مقاله کلیک کنید