اشتراک گذاری:

تصویری از تعدادی اسپرم

Anti Sperm Ab

آزمایش Anti Sperm Ab

 

رنج نرمال آزمایش Anti Sperm Ab

کمتر از 50%  اتصال

 

کاربرد آزمایش Anti Sperm Ab

آزمایش آنتی بادی ضد اسپرم , آزمون غربالگری ناباروری جهت تشخیص آنتی بادی های ضد اسپرم است. آنتی بادی های ضد آنتی ژن های اسپرم می توانند موجب کاهش باروری گردند.

 

شرح آزمایش آنتی بادی ضد اسپرم

این آزمون معمولا برای ارزیابی زوج نابارور و اغلب در پی مثبت شدن " آزمایش پس از نزدیکی " ( PCT ) استفاده می شود. برای بارور شدن لازم است تا ابتدا سر اسپرم به زوناپلوسیدای تخمک بچسبد. آنتی بادی های ضد اسپرم در این اتصال تداخل ایجاد می کنند. هرچند در اینکه این آنتی بادی ها نقشی در ناباروری بازی می کنند , اتفاق نظر وجود دارد , با این حال مشخص نیست که چند درصد از اسپرم ها به آنتی بادی باید متصل شوند تا تاثیر نامطلوبی بر باروری بگذارند.آنتی بادی های ضد اسپرم IgA علیه دم اسپرم موجب کم تحرکی و نفوذ اندک اسپرم در موکوس سرویکس می شوند. آنتی بادی های ضد اسپرم نوع IgG مانع از اتصال اسپرم – تخمک می گردند. مایع منی و سرم ممکن است حاوی آنتی بادی های اسپرم باشند. در مردان بهتر است نمونه مایع  منی مورد آزمایش قرار گیرد. در مواردی که نمونه مایع منی با دشواری گرفته می شود , می توان به جای آن نمونه سرم را آزمایش کرد.نمونه ترجیحی در زنان , سرم است.

نتایج مثبت به صورت درصد اتصال اسپرم های چسبیده , کلاس آنتی بادی ( IgM , IgA ,IgG ) و محل اتصال ( سر , قطعه میانی , دم و / یا نوک دم ) گزارش می شود. معمولا لازم است تا درصد اتصال بیشتر از 50 شود تا باروری بیمار را به حد چشمگیری بکاهد.

این آزمون نه تنها برای بررسی نا باروری مردان کاربرد دارد , بلکه از آن می توان هنگامی که آگلوتیناسیون اسپرم در مایع منی وجود دارد , به عنوان آزمون پیگیری استفاده کرد. به علاوه این آزمایش در مردان با سابقه ترومای بیضه , بیوپسی بیضه , ترمیم وازکتومی , عفونت مجرای تناسلی یا ضایعات انسدادی در مجرای دستگاه تناسلی مردانه مورد استفاده قرار می گیرد.

آنتی بادی های ضد اسپرم در خون مردان دچار انسداد مجرای وابران بیضه ها ( که از علل شایع شمارش پایین اسپرم یا تحریک ضعیف اسپرم است ) و 30-70% مردانی که که وازکتومی داشته اند , یافت می شود. باز جذب اسپرم از مجاری مسدود شده موجب واکنش اسپرم با دستگاه ایمنی و نتیجتا تشکیل اتوآنتی بادی های ضد اسپرم می گردد. تیتر بالای اتو آنتی بادی های IgG اغلب به دنبال تحلیل بیضه ها در پی وازکتومی پدیدار می گردد. بدین علت است که 50% مردان پس از ترمیم موفقیت آمیز وازکتومی , باز هم نابارور باقی می مانند.

 

حتما بخوانید : ناباروری و نازایی در زنان و مردان، علائم و درمان

 

روش کار و مراقبت از بیمار

لوله ی معمول خون : قرمز

نمونه هایی از خون وریدی از زن و مرد بیمار بگیرید.

 

نتایج آزمایش و اهمیت بالینی آنتی بادی ضد اسپرم

  • ناباروری : آنتی بادی های ضد اسپرم ممکن است در زن یا مرد وجود داشته باشند و موجب کاهش شمار یا تحرک اسپرم یا ناتوانی آن جهت نفوذ به تخمک گردند.

  • انسداد مجاری وابران بیضه ها : این امر را یکی از علل شایع ناباروری مردان می دانند. باز جذب اسپرم از لوله های مسدود منجر به تشکیل اتوآنتی بادی های ضد اسپرم به علت واکنش آنتی ژن های اسپرم با سیستم ایمنی می گردد.

  • وازکتومی : باز جذب اسپرم از مجرای مسدود و ابران موجب تشکیل اتوآنتی بادی های ضد اسپرم به علت واکنش آنتی ژن های ضد اسپرم با سیستم ایمنی می گردد.

 

سایر آزمایش های مربوط

آزمون سیمز – هونر

سنجش هورمون زرده یی و هورمون محرکه فولیکول

آزمون تجزیه مایع منی

استروژن و پروژسترون

 

 با ما در مسیر سلامتی گام بردارید 

© 2017 تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به آزمایشگاه گروه رهسا می باشد. | طراحی و اجرا توسط شرکت پیوند طب و نرم افزار