اشتراک گذاری:

تصویری از یک ظرف ادرار آزمایشگاهی

VMA

آزمایش VMA

 

سایر نام ها آزمایش VMA

آزمایش وانیل مالونیک اسید

 

کاربردهای بالینی آزمایش VMA

کاربرد اصلی این آزمایش به منظور بررسی وجود فئوکروموسیتوم در مبتلایان به هیپرتانسیون می باشد. مقادیر بالای VMA علاوه بر فئوکروموسیتوم در نوروبلاستوما،گرانولوما، تومورهای کارسینوئید دیده می شود.

وانیلیل ماندلیک اسید (VMA) یکی از محصولات تجزیه (متابولیت ها) اپی نفرین (آدرنالین) و نوراپی نفرین است. اپی نفرین و نوراپی نفرین متعلق به گروهی از هورمون های مشابه به نام کاتکول آمین ها هستند. این آزمون مقدارVMA را که به طور معمول در طی یک دوره 24 ساعته منتقل می شود، اندازه گیری می کند تا اپی نفرین و نوراپی نفرین اضافی را شناسایی کند و از آن برای تشخیص تومورهایی که به نام نوروبلاستوما و دیگر تومورهای نورواندوکرین استفاده می شود.

 

تفسیر آزمایش VMA

وانیلیل ماندلیک اسید یا VMA در بسیاری از بیماران مبتلایان به نوروبلاستوما بالا است، آزمون مثبت می تواند دلیل به وضعیت ژنتیکی یا غیر ژنتیکی باشد. تست تاییدی اضافی مورد نیاز است. نتیجه طبیعی حضور یک تومور ترشح کاتکول آمین را رد نمی کند. مقادیر افزایش یافته، ابتلا به بیماری فئوکروموسیتوم را مطرح می سازد اما آن تشخیصی نیست.

 

دلایل افزایش VMA

کافئین ، اپی نفرین، لوودوپا، لیتیوم، ورزش شدید، استرس و نیتروگلیسرین باعث افزایش سطح VMA می شود.

 

حتما بخوانید : استرس

دلایل کاهش VMA

داروهایی نظیر کلوئیدین، دی سولفیرام، گوانتیدین، ایمی پرامین، مهار کننده های منوآمین اکسیداز، فنوتیازین، ادرار قلیایی و مواد حاجب ید دار باعث کاهش سطوح VMA می گردد.

 

عوامل مداخله گر آزمایش VMA

بیماری هایی چون فشار خون بالا، گانگلیونروما، سکته قلبی، هیپرتیروئیدیسم، هیپرتانسیون، اسیدوز دیابتی، فئوکروموسیتوما، نوروبلاستوما، گرانولوما و تومورهای کارسینوئید سبب افزایش سطوح VMA می شوند.

 

 

 با ما در مسیر سلامتی گام بردارید 

© 2017 تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به آزمایشگاه گروه رهسا می باشد. | طراحی و اجرا توسط شرکت پیوند طب و نرم افزار