اشتراک گذاری:

تصویری کامپیوتری از معده و روده انسان

ANCA

آزمایش ANCA

 

رنج نرمال آزمایش ANCA

آنتی بادی ضد سیتوپلاسمی نوتروفیل , IgG

کمتر از 1:20: بی اهمیت

 

آنتی بتدی میلوپراکسیداز

منفی : 19 AU/mL

مشکوک : 20_25 AU/mL

مثبت : 26 AU/mL

 

آنتی بادی سرین پروتئاز _ 3

منفی : 19 AU/mL

مشکوک : 20_25 AU/mL

مثبت : 26 AU/mL

 

کاربرد آزمایش ANCA

این آزمون خونی به تشخیص گرانولوماتوز وگنر ( WG ) کمک می نماید. همچنین از آن برای پیگیری سیر بیماری , پایش پاسخ به درمان و تشخیص زود هنگام عود بیماری نیز استفاده می شود.

 

شرح آزمایش ANCA

( WG ) عبارت است از نوعی واسکولیت سیستمیک ناحیه یی که در آن شریان های کوچک کلیوی , ریوی و مجاری تنفسی فوقانی ( نازوفارنکس ) در اثر التهاب گرانولوماتوزی آسیب می بینند. برای تشخیص بیماری , از بافت مبتلا بیوپسی به عمل می آید. آزمون های سرولوژیکی نقش کلیدی در تشخیص WG و سایر سندرم های واسکولیت سیستمیک دارند. اغلب مبتلایان به WG دارای اتو آنتی بادی های در گردش علیه سیتوپلاسم نوتروفیل ها می باشند که از نظر تشخیصی مفیدند. انواع آنتی بادی های ANCA علیه اجزای سیتوپلاسمی نوتروفیل ها می باشند.

هنگامی که آنتی بادی های ANCA به روش میکروسکوپی ایمونوفلورسنس غیر مستقیم شناسایی می شوند , دو طرح رنگ آمیزی اصلی مشاهده می شود : ANCA سیتوپلاسمی ( c-ANCA ) و ANCA دور هسته یی ( p-ANCA ). با بررسی های اختصاصی ایمنی شناختی مشخص شده که c-ANCA عمدتا متشکل از آنتی بادی های ضد پروتئیناز 3 ( PR3 ) و p-ANCA از آنتی بادی های ضد میلوپراکسیداز ( MPO ) می باشد. به کار گیری روش های فلورسنت غیر مستقیم نیمه کمی/ فلورسنت مولتی آنالیت نیمه کمی ( به جای نمای میکروسکوپی ایمیوفلورسنس ) اختصاصی تر است و ارتباط بالینی بیشتری دارد,  بنابراین به جای آن می توان از اصطلاحات پروتئیناز3 ANCA ( PR3-ANCA ) و میلوپراکسیداز – ( MPO-ANCA ) استفاده کرد.

 

 

حتما بخوانید : آزمایش Anti PR3 چیست و چه کاربردی دارد؟

 

اتو آنتی ژن PR3 برای WG بسیار اختصاصی ( 95-99% ) است. چنانچه بیماری محدود به دستگاه تنفسی باشد , PR3 در حدود 65% بیماران مثبت می گردد. تقریبا در تمام مبتلایان به WG محدود به کلیه , PR3 مثبت نیست. اگر WG فعال باشد , درصد موارد مثبت به حدود 30% کاهش می یابد. اتوآنتی ژن MPO در 50% بیماران مبتلا به WG متمرکز در کلیه , وجود دارد. به علاوه امکان دارد این آنتی بادی در بیماران دچار گلومرولونفریت غیر – WG از قبیل پلی آنژییت میکروسکوپی ( MPA ) نیز ظاهر گردد.

از آنتی بادی های P-NACA می توان برای تشخیص افتراقی اشکال مختلف بیماری التهابی روده نیز استفاده کرد. همچنین مبحث آنتی بادی های ضد گلیکان را ببینید. P-NACA در 50-70% مبتلایان به کولیت اولستراتیو ( UC ) وجود دارد , اما تنها در 20 % بیماران دچار بیماری کرون ( CD ) یافت می شود.

 

روش کار و مراقبت از بیمار

ناشتایی : ندارد

لوله ی معمول خون : از آزمایشگاه سوال شود

 

حتما بخوانید : بیماری آمفیزم ریوی چیست؟

افزایش سطح ANCA

  • گرانولوماتوز وگنر

  • پلی آرتریت میکروسکوپی

  • گلومرولونفریت هلالی ایدیوپاتیک

  • کولیت اولسراتیو

  • کلانژیت اسکلروز دهنده اولیه

  • هپاتیت خود ایمن

  • واسکولیت چرگ – استراس

  • هپاتیت ویروسی فعال

  • بیماری کرون : مکانیزم ارتباط این آنتی بادی ها با بیماری های فوق مشخص نگردیده است.

 

 با ما در مسیر سلامتی گام بردارید 

© 2017 تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به آزمایشگاه گروه رهسا می باشد. | طراحی و اجرا توسط شرکت پیوند طب و نرم افزار