اشتراک گذاری:

تصویری برای آزمایش AMH که در آن یه نوزاد وجود دارد

AMH

آزمایش AMH

 

سایر نام ها

Mullerian-inhibiting substance, Mullerian inhibiting factor, Mullerian-inhibiting hormone, Anti .mule.H

 

شرح آزمایش AMH

آنتی مولرین (AMH) یک هورمون پروتئینی است که در زمان بلوغ و باروری توسط سلول های گرانولزای فولیکول های اولیه ترشح می شود. از آنجایی که AMH تنها توسط فولیکول های اولیه و با قطر کمتر از ۶ میلی متر ترشح می گردد، مقدار آن در خون می تواند نشان دهنده فولیکول های در حال رشد و میزان کل ذخایر فولیکولی تخمدان و یا در واقع همان رزرو تخمدان باشد. آنتی مورلین در فولیکول های بزرگتر از ۸ میلی متر وجود ندارد؛ بنابراین می توان گفت سطح آنتی مورلین در بدن تقریباً ثابت است.

گذر زمان سبب کاهش ذخایر فولیکولی تخمدان و در نتیجه کاهش سطح AMH در بدن می شود. از طرفی زمانی که تعداد زیادی فولیکول کوچک در تخمدان وجود داشته باشد، مشابه آنچه که در زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک وجود دارد، میزان AMH افزایش می یابد؛ از این رو آزمایش AMH یکی از مهمترین تست های ارزیابی ناباروری بوده و در تعیین دوز صحیح داروهای ناباروری به ویژه داروهای مورد استفاده در پروسه ivf نقش بسزایی دارد؛ همچنین افزایش AMH در تشخیص تخمدان پلی کیستیک بسیار کمک کننده خواهد بود.

آنتی مورلین هورمونی است که توسط فولیکول های در حال رشد (حاوی تخمک) تولید می شود، از این رو شاخصی از تعداد و کیفیت تخمک های در حال تولید در چرخه قاعدگی محسوب می شود. AMH  بر خلاف FSH ، Inhibin B  و استرادیول در تمام طول سیکل قاعدگی ثابت است ، از این رو ، انجام این تست در هر زمان از چرخه قاعدگی امکان پذیر است.  AMH تحت تأثیر گونادوتروپین ها قرار نمی گیرد و صرفأ بازتابی از جمعیت فولیکولها (رزرو تخمدانی) می باشد.  AMHدر ارزیابی زنانی که با خطر کاهش رزرو تخمدانی روبرو هستند کمک کننده است، از جمله زنان دارای سابقه خانوادگی یائسگی زودرس (نارسایی تخمدان)، زنان مبتلا به یائسگی زودرس (نارسایی تخمدان)، زنان دارای سابقه آندومتریوز شدید، شیمی درمانی یا جراحی قبلی بر روی تخمدان، زنان مبتلا به بیماریهای اتوایمیون، عفونت لگن، و زنانی که از رژیم های گیاهخواری استفاده می کنند) شایان ذکر است در اکثر زنان مبتلا به کاهش رزرو تخمدانی، ریسک فاکتورهای فوق وجود ندارد و یکی از راههای شناسایی آنها استفاده از تست AMH می باشد(

افزایش AMH در تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) کمک کننده است.

کاهش AMH با افزایش ریسک سقط جنین (حتی در زنان جوان) همراه است.

 

 

حتما بخوانید : ناباروری در زنان و مردان، علائم و راه درمان آن

 

کاربردهای بالینی آزمایش AMH

  • بررسی وضعیت یائسگی، از جمله نارسایی زودرس تخمدان

  • بررسی وضعیت تخمدان، از جمله رشد فولیکول، ذخیره تخمدان و واکنش پذیری تخمدان به عنوان بخشی از ارزیابی ناباروری و پروتکل های درمان نازایی مانند لقاح آزمایشگاهی (IVF)

  • ارزیابی عملکرد تخمدان در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک

  • بررسی نوزادان با ابهام تناسلی و دیگر شرایط دو جنسی

  • ارزیابی عملکرد بیضه در اطفال و کودکان

  • تشخیص و نظارت بر بیماران مبتلا به تومورهای سلول گرانولوزا تخمدان ترشح کننده ضد هورمون مولرین

 

عوامل مداخله گر آزمایش AMH

  • حضور اتوآنتی بادی های ضد AMH در نمونه سرم بیمار ممکن است منجر به نتایج منفی کاذب گردد.  

  • غلظت بسیار بالای AMH در سرم ممکن است منجر به پدیده هوک گشته و نتایج منفی کاذب مشاهده شود.

  • نمونه با همولیز یا لیپمیک و  یا ایکتریک شدید در نتایج آزمون اختلال ایجاد می کند.

 

 

✅ با ما در مسیر سلامتی گام بردارید 

 

© 2017 تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به آزمایشگاه گروه رهسا می باشد. | طراحی و اجرا توسط شرکت پیوند طب و نرم افزار