اشتراک گذاری:

تصویری کامپیتوری از بیماری گرانولوماتوزی و آزمایش ACE

ACE

آزمایش ACE

 

رنج نرمال آزمایش ACE

U/L 8 _ 53

 

کاربرد آزمایش ACE

ACE به منظور تشخیص و پیگیری سیر بالینی سارکوئیدوز( نوعی بیماری گرانولوماتوز است که بسیاری از اندام ها به ویژه ریه ها را مبتلا می سازد ) استفاده می شود. به علاوه این آزمون برای افتراق سارکوئیدوز از سایر بیماری های گرانولوماتوزی نیز به کار می رود. افزون بر آن ACE جهت تشخیص بیماری سارکوییدی فعال از خاموش سودمند است.

 

شرح آزمایش ACE

ACE در سلول های اپیتلیال ریوی وجود دارد و عامل تبدیل آنژیوتنسین I به II ( یک منقبض کننده عروقی قوی است ) می باشد. آنژیوتنسین II محرک اصلی آلدوسترون است. ACE در مکانیزم رنین / آنژیوتنسین و در نتیجه تنظیم فشار خون اهمیتی حیاتی دارد. با این وجود ، ACE برای ارزیابی هیپرتانسیون چندان سودمند نمی باشد. این آزمون برای تشخیص سارکوئیدوز ارزشمند است. افزایش سطح ACE در درصد بالایی از مبتلایان به سارکوئیدوز مشاهده می شود. مهمترین کاربرد آن در بیماران دچار سارکوئیدوز ، ارزیابی وخامت بیماری و پاسخ انان به درمان است. سطح آن به ویژه در سارکوئیدوز ریوی فعال افزایش می یابد ، اما در سارکوئیدوز غیر فعال ( خاموش ) ممکن است طبیعی باشد. افزایش سطح ACE در بیماری هایی غیر از سارکوئیدوز شامل بیماری گوشه ( نوعی اختلال لیزوزومی و نادر خانوادگی در سوخت و ساز چربی ) ، جذام ، سیروز الکلی ، هیستوپلاسموز فعال ، سل ، بیماری هوچکین ، میلوما ، اسکلرودرما ، آمبولی ریوی و فیبروز ریوی آیدیوپاتیک ، مشاهده می گردد. ACE در CSF مبتلایان به نوروسارکوئیدوز افزایش می یابد. ACE با روش های اسپکتروفتومتری یا رادیوایمونواسی اندازه گیری می شود.

 

حتما بخوانید : درباره فشارخون بیشتر بدانیم

عوامل تداخل کننده آزمایش ACE

  • سطح ACE در افراد کمتر از 20 سال به طور طبیعی بسیار بالاست.

  • همولیز یا هیپرلیپیدمی می تواند سبب کاهش کاذب سطح ACE گردد.

 

داروهای کاهنده آزمایش ACE

داروهای آنتی هیپرتانسیو مهار کننده ACE و استروئید ها.

 

روش کار و مراقبت از بیمار

ناشتایی : ندارد

لوله ی معمول خون : قرمز

 

افزایش سطح ACE

  • سارکوئیدوز : این آزمون بیشتر برای این بیماری انجام می شود. هرچه سارکوئیدوز شدید تر باشد ، احتمال افزایش ACE بیشتر می شود.

  • سایر بیماری هایی که با افزایش ACE  همراهند : بیماری گوشه – سل – جذام – سیروز الکلی – هیستوپلاسموز فعال – بیماری هوچکین – میلوما – فیبروز ریوی آیدیوپاتیک – دیابت قندی – سیروز صفرای اولیه – آمیلوئیدوز – هیپرتیروئیدی – اسکلرودرما – آمبولی ریوی

 

 با ما در مسیر سلامتی گام بردارید 

© 2017 تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به آزمایشگاه گروه رهسا می باشد. | طراحی و اجرا توسط شرکت پیوند طب و نرم افزار