روشهای جلوگیری از بارداری که ازطریق هورمون عمل میکنند مانند قرصهای ترکیبی استروژن و پروژستین
چرخه قاعدگی، از کرونا تا هورمون
چه عواملی در چرخه قاعدگی تغییر ایجاد میکنند؟
اگر متوجه شدهاید که به تازگی چرخهٔ قاعدگیتان تغییر کرده است، تنها نیستید. چنین اتفاقی در زمانهای تردید و احساس ناامنی کاملا طبیعی است. اضطراب واسترسی که در حال حاضر در همهٔ جهان عمومی شده است، اثرش را به روشهای متفاوتی نشان میدهد. یکی از آنها ایجاد تغییر در قاعدگی زنان است. در ادامه میخواهیم ببینیم چه عواملی بر چرخهٔ قاعدگی اثر میگذارند.
استرس در روزهای کرونا
حتی قبل از روزهای کرونایی هم پژوهشگران ارتباط بین اضطراب و چرخهٔ قاعدگی را خاطرنشان کرده بودند. اگر شما بیشتر از حد معمول اضطراب دارید، ممکن است دورههای خونریزی کوتاهتر یا طولانیتری داشته باشید یا اینکه یک یا دو دوره اصلا پریود نشوید.
جلوگیری از بارداری به روشهای هورمونی
روشهای جلوگیری از بارداری که ازطریق هورمون عمل میکنند مانند قرصهای ترکیبی استروژن و پروژستین بر خونریزی پریود اثر میگذارند.
تغییر در وزن
اگر اضافهوزن داشتهاید، افزایش بافت چربی در بدنتان میتواند باعث بههمخوردن ناگهانی هورمونها شود. این موضوع میتواند تخمک گذاری را کُند یا متوقف کند. به همین شکل، کاهش ناگهانی وزن به معنی کاهش سطح استروژن است که آن هم به نوبهٔ خود میتواند تخمکگذاری را کند یا متوقف کند.
کم کاری تیروئید
در افراد جوانتر میتواند بر پریود اثر بگذارد. کم کاری تیروئید ممکن است باعث پریودهای سنگینتر شود، چرخهٔ بین قاعدگی را کوتاهتر کرده یا قاعدگی را متوقف کند.
زمانی رخ میدهد که تخمدانها میزان زیادی آندروژن (هورمون جنسی مردانه) تولید میکنند. این بیماری باعث پریودهای نامنظم، پریودهای سبک یا پریود نشدن بهمدت چند دوره میشود.
بارداری
اگر اولین بار است که شاهد تغییر در چرخهٔ قاعدگیتان هستید، شاید باردار باشید. پس اگر ناگهان پریودتان قطع شده یا فقط لکهبینی سبک دارید، حتما آزمایش بارداری بدهید.
یائسگی
با کاهش سطح هورمونی بدنتان ممکن است شاهد تغییراتی در چرخهٔ قاعدگی باشید. پریودهای نزدیک یائسگی نامنظم و سبکتر هستند و حتی ممکن است فقط در حد لکهبینی باشند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟
اگراحتمال میدهید که این تغییرات به عوامل ناشی از استرس و اضطراب مربوط میشوند جای نگرانی نیست؛ اما در غیر این صورت حتما باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما با معاینه بالینی و یا تجویز آزمایشهای لازم میتواند علت این تغییرات را متوجه شود.
✅ با ما در مسیر سلامتی گام بردارید ✅