تصویری از یک خانواده شامپ پدر ، مادر ،پسر و دختر که در حال پیاده روی در پارک هستن

فواید پیاده روی

اشتراک گذاری: لگوی پیام رسان تلگرام لگوی پیام رسان واتساپ لگوی شبکه اجتماعی توئیتر لگوی شبکه اجتماعی فیسبوک لگوی شبکه اجتماعی pinterest لگوی شبکه اجتماعی لینکدین

منبع انتشار : دپارتمان علمی گروه پاتوبیولوژی رهسا

تنها یک ساعت پیاده‌ روی در طبیعت بسته به میزان شیب و وزن بارتان می‌تواند موجب...

 

فواید شگفت‌انگیز پیاده روی در طبیعت برای سلامتی

آیا پیاده روی در طبیعت به سلامتی ما کمک می‌کند یا اینکه تنها یک سرگرمی ساده به حساب می‌آید؟ برخی افرادی که با فواید پیاده‌روی آشنا هستند باور دارند که فرقی نمی‌کند کجا پیاده‌ روی کنند؛ در طبیعت، در باشگاه یا در خانه. اما این باور اشتباه است و پیاده‌ روی در طبیعت می تواند فواید شگفت‌انگیزی برای سلامت جسم و روح افراد داشته باشد. پس دفعه بعد که کسی شما را برای پیاده روی در طبیعت ( هایکینگ یا پیاده‌ گردی) دعوت کرد، از این درخواست برای کمک به سلامتی‌تان تشکر کنید؛ چراکه فواید بی‌نظیری برای سلامت روان و جسم شما دارد. همراه ما باشید. در ادامه با مهم‌ ترین فواید پیاده روی در طبیعت برای سلامت ذهن و جسم بیشتر آشنا می‌شوید. همچنین چند راهبرد را می خوانید که به شما کمک می کنند پیاده روی در طبیعت را در برنامه‌هایتان بیشتر کنید.

 

فواید پیاده روی در طبیعت

افزایش تناسب اندام

تنها یک ساعت پیاده‌ روی در طبیعت بسته به میزان شیب و وزن بارتان می‌تواند موجب سوزاندن بیش از ۵۰۰ کالری انرژی شود. پیاده‌ روی در گذرهای خاکی و چمن ‌زارها نسبت به پیاده‌ روی بر روی آسفالت و بتن، فشار کمتری به زانو و قوزک پا وارد می‌کند. با انتخاب مسیرهای شیب‌ دارتر، روند کاهش وزن و تناسب اندام نیز سرعت خواهد گرفت. با این‌ کار نه‌ تنها کالری سوزی بیشتر خواهد شد، بلکه تحقیقات نشان می ‌دهند که حضور در ارتفاعات، خود نیز می‌تواند به لاغری کمک کند.

 

enlightenedحتما بخوانید : فواید ورزش برای سلامتی

 

کنترل کامل تمرینات

با پیاده‌ روی در طبیعت، خودتان می‌توانید شدت فعالیت فیزیکی ‌تان را مشخص کنید. چه قصد عبور از مسیرهای راحت را داشته باشید و چه بخواهید از مسیرهای سخت و کوهستانی عبور کنید، تعیین همهٔ اینها با خودتان است. خودتان می‌توانید سرعت و مسافت‌تان را مشخص کنید. می‌توانید تصمیم بگیرید که پیاده‌ روی ساده‌ای در هنگام غروب داشته باشید یا مسیری سخت و طولانی را طی کنید. دیگر نیازی نیست به حرف‌های مربی‌ تان گوش کنید که از شما می‌خواهد سخت‌ تر تلاش کنید.

ایجاد هماهنگی در کل بدن

پیاده‌ روی منظم می‌تواند به باسن شکل بهتری ببخشد؛ اما پیمودن مسافت‌های پرشیب و صخره‌ای می‌تواند تمرین کاملی برای کل بدن‌ تان باشد. طی‌ کردن این مسیرها، به تقویت ماهیچه‌های تمام بدن‌ تان به‌ ویژه نیم‌ تنهٔ پایینی بدن و تقویت ماهیچه‌های چهارسر ران، سرینی و همسترینگ منجر می‌شود. با حمل کوله‌پشتی نیز می‌توانید استقامت و قدرت نیم‌ تنهٔ بالایی‌ تان را افزایش دهید.

کمک به پیشگیری و کنترل دیابت

پیاده‌ گردی در مسیرهای معمولی می‌تواند با کاهش قند خون به پیشگیری و کنترل دیابت کمک کند. پیاده‌ روی در طبیعت، عضلات‌ تان را به‌خوبی تمرین می‌دهد و موجب می‌شود گلوکز موجود در جریان خون به انرژی تبدیل گردد.

 

enlightenedحتما بخوانید : بیماری دیابت

 

کمک به کاهش فشار خون و کلسترول

پیاده‌ گردی منظم در مسیرهای آسان می‌تواند به کاهش فشار خون و کاهش کلسترول کمک کند و درنتیجه خطر بروز بیماری های قلبی ، دیابت و سکته مغزی را کاهش دهد. پیاده‌گردی در سراشیبی می‌تواند موجب تأثیر دوبرابری بر کاهش قند خون و بهبود مقاومت گلوکز شود.

 

 

هایکینگ ‌درمانی

طبق برخی مطالعات، فواید فیزیکی پیاده‌ روی در طبیعت بیش از کمک به سلامت قلب و عروق است و حتی می‌تواند به بهبود و ریکاوری بیماران مبتلا به سرطان نیز کمک کند. براساس مطالعۀ منتشرشده‌ای در مجلهٔ بین‌المللی پزشکی ورزشی، هایکینگ در مسافت طولانی می‌تواند ظرفیت آنتی‌اکسیداتیو را افزایش دهد و به مبارزه با بیماری در خون بیماران سرطانی کمک کند. مطالعهٔ دیگری نشان داد بهبود یافتگان از سرطان سینه که به‌طور منظم پیاده‌ گردی می‌کردند، باور دارند که این فعالیت فیزیکی در فرایند درمان سرطان آنها مؤثر بوده است.

حضور در فعالیت‌های اجتماعی

معمولا افراد با دوستان‌شان در طبیعت پیاده‌ روی می‌کنند. ملاقات منظم آخر هفته یا طی‌کردن مسیر طولانی همراه با دوستان می‌تواند علاوه‌بر بهبود سلامتی جسمی به تقویت ارتباط با دیگران نیز کمک کند. همچنین قرارگرفتن در جمع‌های بزرگ‌ تر، شما را تشویق می‌کند که این عادت را در زندگی‌ تان نهادینه کنید. پیاده‌ روی در طبیعت برای‌ تان دیگر به سختیِ گذشته نخواهد بود و راحت‌ تر آن را انجام می‌دهید.

افزایش خلاقیت

مطالعه‌ای نشان داده است که گذراندن وقت در بیرون از خانه، توجه، خلاقیت و مهارت حل مسئله را حدود ۵۰ درصد افزایش می‌دهد. نویسندگان مطالعه اشاره کردند که نتایج این دستاورد با خاموش‌ کردن ابزارهای فناوری می‌تواند در یک سطح باشد. پژوهشگران دانشگاه استنفورد همچنین دریافتند که راه‌ رفتن بیش از نشستن به افزایش خلاقیت کمک می‌کند.

افزایش سطح خوشحالی و ازبین‌بردن افسردگی

تحقیقات نشان داده‌اند که پیاده‌روی در طبیعت می‌تواند درمان کمکی برای بهبود افسردگی مزمن باشد. همچنین این فعالیت می‌تواند الهام‌ بخش کسانی باشد که به‌دنبال سبک زندگی فعال‌ تری هستند.

ارتباط با طبیعت

بودن در طبیعت، دوری از زندگی روزمره و تکنولوژی می‌تواند به افراد اجازه دهد که با طبیعت ارتباط بهتری برقرار کنند. این امر به افزایش حس آرامش و تندرستی منتهی می‌شود.

 

راهبردهایی برای برخورداری بیشتر از فواید پیاده‌روی در طبیعت

  • آرام شروع کنید:  بهتر است ابتدا از مسیرهای آسانِ محلی برای پیاده‌ گردی استفاده کنید. به‌مرور می‌توانید مسیرهای سخت‌تر و ناهموارتر را انتخاب کنید.
  • مسیرهای شیب‌ دارتر را انتخاب کنید:  افزایش شیبِ مسیر تأثیر چشمگیری بر افزایش ضربان قلب و افزایش کالری سوزی دارد. افزایش شیب بین ۵ تا ۱۰ درصد می‌تواند کالری مصرفی را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش دهد.
  • مسیرهای ناهموار را انتخاب کنید:  انتخاب مسیرهای ناهموار باعث می‌شود عضلات سخت‌ تر کار کنند و استقامت و تعادل‌ تان افزایش یابد.
  • کوله‌ پشتی‌ تان را سنگین کنید : بهتر است با قراردادن چیزهایی در کوله‌ پشتی، وزن آن را افزایش دهید. برای این کار، آب گزینهٔ خوبی است. افزایش وزن کوله‌ پشتی‌ تان به مقدار ۵ تا ۷ کیلوگرم می‌تواند میزان کالری مصرفی‌ تان را ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش دهد و به تقویت عضلات پشت‌ تان کمک کند.

 

نکاتی برای افزایش ایمنی

یک نفر را همراه خود ببرید. بهتر است پیاده‌ روی در طبیعت را تنها نروید. یک نفر یا یک گروه می‌تواند به شما در مسیریابی کمک کند و در صورت آسیب‌دیدگی، همراه‌تان باشد. هرچه مهارت‌ تان افزایش یابد، با خیال راحت‌ تری می‌توانید به‌ تنهایی پیاده‌ گردی کنید. خودتان را پیش از رفتن کاملا آماده کنید: ابتدا با نقشهٔ منطقه آشنا شوید، وضعیت آب‌ وهوا را بررسی کنید و متناسب با آن، لباس و وسایل بردارید. اگر احتمال بروز طوفان وجود دارد، بهتر است از برنامه ریزی خود برای پیاده گردی چشم ‌پوشی کنید.

 

مطالب بخش اخبار و انتشارات سایت گروه پاتوبیولوژی رهسا تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد

 

 

با ما در مسیر سلامتی گام بردارید

 

برای دانلود این مقاله کلیک کنید