تست تشخیص مولکولی: این تست نشان میدهد که آیا شما عفونت فعال کرونا را دارید...
انواع آزمایش کرونا
ممکن است بعد از شنیدن خبر ابتلای همکارانمان به ویروس کرونا یا حتی ابتلای افرادی که با آنها در ارتباط بودهایم، بعد از مدتی علائم کرونا را در خودمان ببینیم یا نگران این باشیم که آیا ما هم به کرونا مبتلا هستیم یا نه. برای اطمینان از ابتلا به ویروس کرونا چه آزمایشهایی میتوان انجام داد؟ در این مقاله، سعی داریم با انواع تست کرونا و اقدامات پس از دریافت نتیجه بیشتر آشنا شویم. تا انتهای مقاله همراه باشید.
هنوز نتیجه تست کرونای من مشخص نشده است، چه کنم؟
اگر بهدلیل داشتن علائم کرونا تست دادهاید، تا مشخصشدن نتیجه، لازم است شما و تمام افرادی که با شما زندگی میکنند در خانه بمانند. همچنین لازم است به تمام افرادی که از زمان شروع علائمتان یا ۴۸ ساعت قبل با آنها در تماس نزدیک بودهاید، اطلاع دهید تا در خانه بمانند.
دو نوع تست مختلف وجود دارد:
تست تشخیص مولکولی: این تست نشان میدهد که آیا شما عفونت فعال کرونا را دارید و لازم است خود را قرنطینه کنید یا خیر. در حال حاضر مراحل معمول تست مولکولی بهصورت زیر است:
- پزشک یا متخصص آزمایش کووید ۱۹ را تجویز میکند؛
- فرد متخصص با استفاده از سوآپ (وسیلهای برای گرفتن نمونه که در انتهای آن تکهای پنبه قرار گرفته) از بینی و گلوی شما نمونه میگیرد؛
- سوآپ درون یک ظرف استریل و محیط VTM قرار میگیرد،
- سپس مراحل استخراج RNA ویروس آغاز می شود،
- سپس با استفاده از پرایمر یا نشانگر و یک ماشین با فناوری بالا، میلیونها نسخه از ویروس را تولید میکنند؛
- در انتها فرد متخصص نتایج به دست آمده را بررسی و تست کرونای مثبت و منفی را مشخص می کند.
هیچ آزمایشی صددرصد دقیق نیست. بعضی مواردی که ممکن است روی دقت آزمایش تأثیر بگذارند عبارتاند از:
- ممکن است شما مبتلا باشید، اما سوآپ نمونه را از بینی یا گلوی شما جمع نکرده باشد.
- سوآپ یا نمونۀ مخاط شما بهطور اتفاقی طی جمعآوری یا آنالیز نمونه به ویروس آلوده شده باشد (و در واقع شما بیمار نباشید).
- سوپ بینی یا گلو قبل از بررسی در دمای مناسب قرار نگرفته باشد.
- مواد شیمیایی که برای خارجکردن محتوای ژنتیکی ویروس و نسخهبرداری استفاده میشود بهخوبی کار نکنند.
تست آنتیژن
تستهای آنتیژن معمولا سریعتر از تستهای مولکولی وجود عفونت فعال ویروس کرونا را تشخیص میدهند، اما احتمال خطا هم در آنها بالاتر است. اگر تست آنتیژن نتیجه منفی را نشان دهد، ممکن است پزشک تست تأییدی برای شما تجویز کند.
تست آنتیبادی
این تست بهدنبال آنتیبادیهایی است که سیستم ایمنی شما در پاسخ به تهدیدی مثل ویروسی خاص میسازد. آنتیبادیها به مبارزه با عفونت کمک میکنند. آنتیبادیها چند روز یا چند هفته بعد از ابتلا به عفونت تولید میشوند و ممکن است بعد از بهبودی، تا چند هفته یا بیشتر در بدن باقی بمانند. در ضمن ممکن است اصلا آنتی بادی تشکیل نشود. به همین دلیل، از این تست نباید برای تشخیص کووید ۱۹ استفاده کرد. در حال حاضر، مشخص نیست که آیا وجود آنتیبادی در بدن، شما را در آینده در برابر ابتلا به کووید ۱۹ ایمن میکند یا خیر!
نتیجه تست کرونا
نتیجه تست کرونا معمولا طی ۲۴ ساعت اعلام میشود. در مجموع ۳ نوع نتیجه آزمایش داریم:
- نتیجۀ منفی؛
- مثبت؛
- غیرمشخص، مبهم یا بدون نتیجه قطعی
نتیجه منفی یعنی ویروس کرونا در آزمایش شما شناسایی نشده است. اگر نتیجه آزمایشتان منفی باشد، دیگر نیازی نیست که خودتان را قرنطینه کنید؛ البته بهشرطی که علائم نداشته باشید و با پزشک خود مشورت نمایید.
نتیجه مثبت به این معنی است که در زمان انجام آزمایش، کرونا داشتهاید. اگر تست شما مثبت شد، باید بلافاصله به پزشک خود مراجعه کرده و خود را قرنطینه کنید.
نتیجه مبهم و غیرمشخص نمیتوان بهطور قطع ابتلای شما به ویروس کرونا را تأیید یا رد کرد. در این صورت، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کرده و مشورت نمایید. اگر بهدلیل داشتن علائم تست دادید، باید در قرنطینه بمانید و بعد از 72 ساعت تست دیگری بدهید.
کلام آخر
در شرایط فعلی بهتر است بیشتر از قبل به پروتکلهای بهداشتی پایبند باشیم و با زدن ماسک و اجتناب از تردد غیر ضروری و ماندن در خانه مراقب خود و اطرافیانمان باشیم. در صورت نیاز، جهت انجام تست کرونا با نظر پزشک و با توجه به علائم خود اقدام کنید و اگر نتیجه آزمایش شما مثبت بود، لطفا در خانه بمانید و از انتشار ویروس جلوگیری کنید.
✅ با ما در مسیر سلامتی گام بردارید ✅