اشتراک گذاری:

تصویر کامپیوتری از غدد تیروئید انسان

 

Anti Thyroglobulin Ab

(آزمایش آنتی بادی ضد تیروگلوبولین)

 

یافته های طبیعی

کمتر از 116 IU/Ml

 

کاربرد

از این آزمون به عنوان شاخصی برای تیروئیدیت خود ایمن و بیماری های مربوط به آن استفاده می شود.

 

شرح آزمایش

اتو آنتی بادی های تیروگلوبولین به تیروگلوبولین ( TG ) که پروتئین اختصاصی اصلی تیروئید است و نقشی حیاتی در ساخت , ذخیره و آزادسازی هورمون تیروئید دارد , متصل می شوند. TG تا زمانی که نیاز به ساخت هورمون باشد , در فولیکول های تیروئیدی باقی می ماند. TG در حالت طبیعی به درون گردش خون سیستمیک ترشح نمی شود , اما تخریب فولیکولی بر اثر التهاب ( تیروئیدیت هاشیموتو یا تیروئیدیت لنفوسیتی مزمن و هیپوتیروئیدی خود ایمن ) , خونریزی ( گواتر ندولر ) , یا رشد سریع و مشکل دار بافت تیروئیدی ( مانند بیماری گریوز یا نئوپلاسم های مشتق از سلول فولیکولی تیروئید ) می تواند منجر به تراوش TG به داخل جریان خون گردد. این امر موجب پیدایش اتو آنتی بادی های ضد TG در برخی از افراد می شود. 50-30% مبتلایان به هیپوتیروئیدی خود ایمن دارای اتو آنتی بادی های ضد – TG در حد قابل سنجش می باشد.

آزمایش آنتی تیروگلوبولین معمولاً به همراه آزمون آنتی بادی ضد تیروپراکسیداز انجام می شود. در این صورت حساسیت و اختصاصیت تا حد زیادی افزایش می یابد. مقادیر طبیعی بسته به تکنیک مورد استفاده مقاومت است. درصد اندکی از جمعیت طبیعی نیز دارای آنتی بادی های ضد تیروگلوبولینی هستند. سطح آن معمولاً در زنان بیشتر از مردان است.

از آنتی بادی های TG  به عنوان شاخصی برای سرطان سلول فولیکولی تیروئید نیز استفاده می شود. در صورت وجود آن , TG را شاخصی غیر دقیق برای عود / متاستاز سرطان در نظر می گیرند.

  

حتما بخوانید : گره تیروئید چیست ؟

 

عوامل تداخل کننده

افراد طبیعی به ویژه بانوان مسن ممکن است دارای آنتی بادی های ضد تیروگلوبولینی باشند.

 

روش کار و مراقبت از بیمار

ناشتایی : ندارد.

لوله ی معمول خون : قرمز

 

افزایش سطح

  • تیروئیدیت مزمن ( تیروئیدیت هاشیموتو ) : آنتی بادی های ضد تیروگلوبولینی به گلوبولین موجود در سلول های تیروئید حمله می نمایند. کمپلکس های ایمنی حاصل موجب بروز فرایند التهاب و تخریب با واسطه سیستم کمپلمان در غده تیروئید می گردند.
  • آرتریت روماتوئیدRA )
  • بیماری کلاژنی – روماتوئیدی : رابطه این بیماری با سایر بیماری های خود ایمن به خوبی شناخته شده است , با این وجود , مکانیزم این ارتباط روشن نمی باشد.
  • کم خونی پرنیسیوز : آنتی بادی های ضد سلول جداری به همراه آنتی بادی های ضد تیروگلوبولینی وجود دارند.
  • تیروتوکسیکوز
  • هیپوتیروئیدی
  • کارسینوم تیروئید : در اثر بیماری های مخرب , تیروگلوبولین به خارج از تیروئید تراوش می شود و سیستم ایمنی را تحریک می نماید تا آنتی بادی های ضد تیروگلوبولینی تولید کند.
  • میکسدم : آنتی بادی های میکروزمی ضد تیروئیدی , سلول های تیروئید را تخریب می نمایند و موجب کاهش عملکرد این غده می گردند.

 

سایر آزمایش های مربوط

آنتی بادی ضد تیروئید پراکسیداز

ایمونوگلوبولین های محرک تیروئید

هورمون محرکه تیروئید

تیروکسین کل تری یدوتیرونین

 

✅ با ما در مسیر سلامتی گام بردارید 

© 2017 تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به آزمایشگاه گروه رهسا می باشد. | طراحی و اجرا توسط شرکت پیوند طب و نرم افزار