مردی با شکم بزرگ و چاق که با متر در حال انداره گیری دور کمر خود است

کرونا زنگ خطر چاقی را به صدا درآورد

اشتراک گذاری: لگوی پیام رسان تلگرام لگوی پیام رسان واتساپ لگوی شبکه اجتماعی توئیتر لگوی شبکه اجتماعی فیسبوک لگوی شبکه اجتماعی pinterest لگوی شبکه اجتماعی لینکدین

منبع انتشار : دپارتمان علمی گروه پاتوبیولوژی رهسا

افراد دارای اضافه وزن و چاقی در معرض ابتلا به عوارض استخوانی به خصوص در زانوها و آرنج‌ها...

 

کرونا زنگ خطر چاقی را به صدا درآورد

گزارش‌های موجود وزارت بهداشت نشان می‌دهد شیوع چاقی به گونه‌ای است که بیش از یک چهارم افراد در کشور چاق هستند و زنان دو برابر مردان به این عارضه مبتلا بوده و تفاوت زیادی هم از منظر چاقی بین روستاها و شهرها وجود ندارد؛ به طوری که ۲۰ درصد افراد در سطح روستاها و ۲۴ درصد افراد در سطح شهرهای کشور چاق هستند. در اوج همه گیری کرونا هر روز به شمار افراد چاق و دارای اضافه وزن در ایران که از قبل هم جزو کشورهای درگیر چاقی بود افزوده می‌شود. این مساله عوارض جبران ناپذیری را برای افراد به دنبال دارد.

به گزارش انجمن کنترل و درمان چاقی ایران شیوع ویروس کرونا باعث شده مردم فعالیت فیزیکی کمتری داشته و حتی تحرکی نداشته باشند که بار بیماری‌ها بعد از پایان همه گیری کرونا افزایش خواهد یافت. افرادی که اضافه وزن دارند یا به درجاتی از چاقی دچار شدند بیشتر از افراد دیگر در معرض خطر ابتلا به عوارض روحی، روانی بوده و استعداد و توانایی کمتری در امر یادگیری از خود نشان می‌دهند، کرونا باعث شده همه افراد به ویژه نوجوانان و جوانان چاق اغلب مضطرب، افسرده و بی‌انگیزه شوند و به علت خود کم‌بینی از جامعه بگریزند و میل به درون‌گرایی پیدا کرده و غم تنهایی و افسردگی خود را با ولع بیش‌خوری و ریزه‌خواری تسکین می‌دهند.

 

enlightenedحتما بخوانید : تغذیه سالم دوران کرونایی

 

افراد دارای اضافه وزن و چاقی در معرض ابتلا به عوارض استخوانی به خصوص در زانوها و آرنج‌ها و کمردرد قرار دارند، زنانی که انباشتگی چربی‌های اضافه در ناحیه شکم دارند و به شکل سیب چاق شده‌اند، ممکن است با افزایش میزان تستوسترون، مبتلا به هیرسوتیسم یا رویش موهای زائد شوند و کاهش شانس بارداری و باردار نشدن از دیگر عوارض چاقی است.
تغییرات متعدد پوستی چه به صورت کشش و ترک‌خوردگی یا بروز رنگدانه در اطراف گردن و زیر بغل در اثر چاقی، دور از انتظار نیست و مشکلات تنفسی از جمله وقفه تنفس در هنگام خواب، کاهش ظرفیت ریه‌ها و حجم تهویه آن و حتی بروز آسم نیز از عوارض چاقی و اضافه وزن محسوب می‌شود.

فرهنگ آپارتمان نشینی، علاقه کودکان به بازی‌های رایانه‌ای و نشستن پای تلویزیون و کم تحرک بودن را در افزایش آمار چاقی مؤثر است. برای پیشگیری از معضلات و عوارض چاقی باید افراد در ایام قرنطینه خانگی، به مدت نیم ساعت ورزش داشته باشند و تغذیه مناسب را نیز فراموش نکنند.

 

enlightenedحتما بخوانید : معرفی و کاربرد آزمایش LDL

 


سخن آخر

سعی کنیم شیوه زندگی را منطبق با شرایط زندگی اصلاح کنیم. همه گروه های سنی و حتی کودکان و نوجوانان که به صورت آنلاین درس و تکالیف خودشان را انجام می دهند باید در فواصل دروس خود حتی داخل منزل و در حیاط خانه ورزش و پیاده روی کنند و فعالیت های مناسب با شرایطی سنی خود انجام دهند تا موازنه کالری برقرار شود.

نکته دیگر این است که بافت های ماهیچه ای برای این که باقی بمانند و کار خود را انجام دهند به شدت به فعالیت فیزیکی و ورزشی نیاز دارند. اگر ورزش نکنیم بعد از میانسالی بافت ماهیچه ای به بافت پیوندی و چربی تغییر پیدا می کند که به شدت خطرناک است. بنابراین در انتخاب و مصرف خوراکی ها باید دقت کنیم و یک موازنه بین میزان دریافت غذا و مصرف انرژی برقرار کنیم و حتما ورزش کنیم.


 

مطالب بخش مقالات و انتشارات سایت گروه پاتوبیولوژی رهسا تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد

 

 

با ما در مسیر سلامتی گام بردارید